Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

La Cluj continuă Festivalul Mozart - ediția cu numărul 25

Publicat: luni, 7 Decembrie 2015 , ora 0.00
La Cluj Napoca se află în derulare Festivalul Mozart, ajuns la ediția cu numărul 25. Astăzi, 7 decembrie 2015, sunt programate două evenimente: de la ora 10.00 au loc în Sala 59 a Acedemiei de Muzică "Gheorghe Dima" cursuri de măiestrie în arta muzicii camerale conduse de Marialena Fernandes, profesoară în cadrul Universității de Muzică și Arte din Viena. Pianista a studiat atât în țara natală, India, cât și la Viena, avându-i printre profesori pe Stanislav Neuhaus și Bruno Seidlhofer. Până în anul 2006 ea a predat pian la Conservatorul Joseph Haydn, în prezent fiind profesor de muzică de cameră la Viena.
Iar de la ora 19.00 publicul este invitat să asculte concertul Cvartetului Arcadia, alcătuit din violoniștii Ana Török, Răsvan Dumitru, violistul Traian Boală și violoncelistul Zsolt Török. În Sala Studio a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” muzicienii vor interpreta Cvartetul în Do major KV 157 de Wolfgang Amadeus Mozart, Cvartetul în Re Major Op. 18 Nr. 3 de Ludwig van Beethoven și Cvartetul în re minor D810 „Fata și moartea” de Franz Schubert.
Festivalul Mozart continuă la Cluj-Napoca până în data de 11 decembrie, concertul final fiind susținut de Orchestra Filarmonicii "Transilvania" condusă de Tiberiu Soare.