Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Gala Jeno Janovics - la Cluj-Napoca

Publicat: vineri, 6 Noiembrie 2015 , ora 0.00
Opera Națională Română din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Opera Maghiară din Cluj, invită publicul astăzi, 6 noiembrie 2015, de la ora 18:30, la o serată muzicală excepțională: Gala Jeno Janovics.
Evenimentul liric este dedicat remarcabilei figuri care rămâne Janovics Jenő, director de teatru în timpul căruia au fost construite cele două clădiri emblematice ale Operei și Teatrului Național Român, în anul 1906 și clădirea Operei și Teatrului Maghiar în 1910. Regizor, scenograf, actor de teatru și film, Janovics a fost un vizionar care, în urmă cu peste 100 de ani, a regizat primul film din Transilvania. Un mare pasionat și susținător al operei, Jenő Janovics a ținut în repertoriu toate genurile teatrului muzical, fiind primul care a prezentat publicului operele compozitorului Puccini.
Gala Jenő Janovics va prezenta un repertoriu ce reunește arii ale compozitorilor Gioachino Rossini, Giuseppe Verdi, Johann Strauss și Giacomo Puccini. Pe scenă vor evolua Carmen Gurban, Lucia Bulucz, Ștefania Barz, Andrada Ioana Roșu, Cristian Hodrea și Beniamin Pop, între alții, acompaniați de Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, aflată sub bagheta dirijorului Jankó Zsolt. Regia artistică este semnată de Tiberius Simu.