Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Începe mâine la Sinaia Concursul 'Remember Enescu'

Publicat: luni, 18 Mai 2015 , ora 11.32
Violoniști din Europa, Asia și SUA, cu vârsta cuprinsă între 6 și 24 de ani, sunt așteptați la Sinaia, între 19 și 23 mai 2015, pentru a participa la cea mai importantă competiție internațională din România, ce le este dedicată: Concursul „Remember Enescu”, un eveniment organizat de Fundația Culturală „Remember Enescu”, sub directoratul celui mai cunoscut și mai apreciat violonist român al momentului – Alexandru Tomescu.
Din juriul competiției vor face parte, și de această dată, personalități de prim nivel ale lumii muzicale românești și internaționale, precum violonistul, dirijorul si profesorul Eduard Schmieder - University of Philadelphia, SUA, profesoara Sha Xiao, violonistă, Decan asociat și directoare artistică a Școlii de muzică din cadrul Universității din Shanghai, China și Yulee Choi, violonistă și profesoară la Universitatea Națională de Muzică din Seul, Coreea de Sud, prof.univ.dr. Luminița Burcă de la Universitatea Națională de Muzică din București și violonistul Rudolf Fatyol, directorul Filarmonicii din Satu Mare.
Gala Concursului va avea loc în spațiul somptuos al Palatului Peleș, pe 23 mai. Intrarea publicului la Gala laureaților, ca și la celelalte zile de concurs, este liberă.