Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Începe 'Toamna Muzicală Clujeană'

Publicat: vineri, 3 Octombrie 2014 , ora 13.42

Astăzi, 3 octombrie 2014, începe a 48-a ediție a prestigiosului festival "Toamna muzicală clujeană", eveniment care are loc, în organizarea Filarmonicii "Transilvania", până în 24 octombrie. Ediția din acest an stă sub semnul celor 80 de ani pe care compozitorul Cornel Țăranu, membru al Academiei Române, i-a împlinit în 20 iunie. Cu această ocazie, artistul va susține cursul de măiestrie pe linie de compoziție intitulat "Etape în creația proprie".
 Noutatea ediției actuale a Toamnei Muzicale Clujene o reprezintă colaborarea Filarmonicii cu Fabrica de Pensule. Astfel, în Sala Studio a Fabricii de Pensule va avea loc concertul "Panoramic componistic contemporan Aurel Stroe - Orestia III - Eumenidele după tragedia lui Eschil", cu participarea extraordinară a saxofonistului Daniel Kientzy din Franța.
 Festivalul se deschide, la ora 19 și 30 de minute, cu un concert găzduit de Colegiul Academic din Cluj-Napoca, moment dedicat memoriei marelui violonist Ștefan Ruha. Orchestra simfonică a Filarmonicii "Transilvania" - dirijată de Stefan Geiger din Germania și având-o ca solistă pe violonista Cristina Anghelescu - va prezenta Concertul op. 77 de Johannes Brahms și Simfonia a V-a de Gustav Mahler.