Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Noi realizări discografice excepționale, propuse de muzicieni români

Publicat: vineri, 19 Iunie 2020 , ora 0.00

Vineri, 19 iunie 2020, sunt lansate două discuri înregistrate de artiști români cu o bogată activitate la nivel internațional. Luiza Borac, pianistă cu un repertoriu divers, recunoscută ca o excelentă interpretă și promotoare a creației românești, propune pe CD integrala lucrărilor pentru pian compuse de Constantin Silvestri. Imprimările au fost realizate pentru casa de discuri Hänssler Classic.

Iar la Sony apare un nou album care cuprinde cea mai recentă înregistrare a dirijorului Cristian Măcelaru: este vorba despre o lucrare în premieră absolută pe disc - Three Continents pentru violoncel și orchestră. Partitura a fost scrisă de trei compozitori de pe trei continente diferite: Nico Muhli (din America de Nord), Sven Helbig (Europa) și Zhou Long (Asia). Cristian Măcelaru a imprimat această piesă împreună cu Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Köln, pe care o conduce ca dirijor principal din stagiunea 2019-2020, și cu celebrul violoncelist german Jan Vogler.

Cele două albume amintite vor putea fi ascultate în premieră la Radio România Muzical, în cadrul proiectului Discurile anului 2020, sub genericul emisiunii de actualitate discografică Music box, realizată de Cristina Comandașu. În 22 și 29 iunie este programat albumul pianistei Luiza Borac, iar pe 13 iulie va fi difuzat discul înregistrat de dirijorul Cristian Măcelaru. Emisiunile, care cuprind și interviuri cu muzicienii protagoniști, vor începe la ora 19,00.

Larisa Clempuș