Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Cristian Măcelaru este noul director muzical al Orchestrei Naționale a Franței!

Publicat: marți, 12 Noiembrie 2019 , ora 11.18

Știrea zilei este legată de activitatea pe scenele internaționale a dirijorului Cristian Măcelaru, a cărui cotă este în continuă creștere: Orchestra Națională a Franței l-a anunțat, ieri, pe muzicianul român ca fiind viitorul director muzical al ansamblului, Cristian Măcelaru urmând să preia efectiv această poziție în 1 septembrie 2021, cu un contract inițial de patru ani. Informația a fost făcută publică de Sibyle Veil, președinte-director general Radio France.

În istoria ce începe în 1934 a Orchestrei Naționale a Franței, directori muzicali și dirijori principali au mai fost, înaintea lui Cristian Măcelaru, Lorin Maazel, Charles Dutoit, Kurt Masur, Daniele Gatti și, din 2007 până în prezent - Emanuel Krivine. De asemenea, Sergiu Celibidache a avut calitatea de principal dirijor invitat, între 1973 și 1975.

Cristian Măcelaru va dirija vineri, 15 noiembrie, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Stockholm într-un concert ce vă este oferit în direct, de la ora 20,00, de Radio România Muzical. Programul cuprinde lucrări de Victoria Borisova Ollas și Dmitri Șostakovici.

Ștefan Costache