Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 15 octombrie 2019

Publicat: miercuri, 16 Octombrie 2019 , ora 12.08

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • Soprana Aida Pascu (foto), studentă în anul al II-lea la Universitatea Națională de Muzică din București, este marea câștigătoare a ediției a VI-a a Concursului Internațional de Canto "Georges Enesco"de la Paris, la care a obținut: Marele Premiu, Premiul Publicului și Premiul Special al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca (acesta din urmă ex aequo cu mezzosoprana Mihaela Panca). La același concurs - segmentul Mari amatori de Artă vocală, Premiile al II-ea și al III-lea, au fost câștigate de românii: Cezar Mititiuc (bariton), respectiv Tina Roman (mezzosoprană).

Aida Pascu, abia a împlinit 20 de ani și este fiica apreciaților soliști ai Operei bucureștene, Madeleine și Ionuț Pascu.

  • Sâmbătă, 19 octombrie, Universitatea Națională de Muzică din București va găzdui - în cadrul Programului Internațional de Excelență SUCCES - Concertul de Gală intitulat "Imperial Divas"- organizat în colaborare cu Centrul Cultural și Științific Rus. Pe afiș: recent laureata Concursului internațional "Georges Enesco" de la Paris, Aida Pascu, Antonina Vessenina - solistă a Teatrului Academic de Operă și Balet "Mariinski" din Sankt Petersburg și baritonul Silviu-Alexandru Mihăilă, câștigătorul Premiului I la Concursul de lied din cadrul Programului SUCCES.

  • 18 minute de aplauze și ovații pentru Placido Domingo, duminică seară, la Opera din Zurich - acolo unde, marele artist a susținut rolul titular din opera "Nabucco" de Giuseppe Verdi!

  • Roberto Alagna și Gregory Kunde în mijlocul unei dispute în spatiul social media. Din fericire, război încheiat foarte rapid…