Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Daniel Petrică Ciobanu va fi reprezentat de agenția Intermusica

Publicat: joi, 25 Iulie 2019 , ora 12.01

Pianistul Daniel Petrică Ciobanu începe o nouă colaborare cu Intermusica, una dintre cele mai importante agenții de management artistic, aceeași care îi reprezintă pe dirijorul Ryan Bancroft, violonistul Kristóf Baráti, dirijorul John Eliot Gardiner, violonistul Renaud Capuçon, dirijorul Andrew Manze, pianista Yuja Wang, dar și două artiste din țara noastră - mezzo-soprana Ruxandra Donose și soprana Iulia Maria Dan.

Grație acestei colaborări, în stagiunea 2019-2020, Daniel Petrică Ciobanu va susține un turneu alături de pianistul Alexander Gadjiev, câștigător al concursului Hammamatsu, un turneu de recitaluri în Japonia (decembrie 2019), un concert alături de Orchestra Gewandhaus din Lepizig dirijată de Omer Wellber și debutul din postura de solist al Filarmonicii "Arturo Toscanini".

Pianistul Daniel Petrică Ciobanu, laureat al Concursului Internațional de Pian "Arthur Rubinstein" de la Tel-Aviv, va concerta la București în 4 septembrie 2019, în cadrul Festivalului Internațional "George Enescu". Atunci va fi solistul Orchestrei Naționale Simfonice a Radiodifuziunii Poloneze în Concertul nr. 3 op. 26 în Do major de Serghei Prokofiev. Ansamblul va fi dirijat de Cristian Mandeal.

Lucian Haralambie