Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 9 aprilie 2019

Publicat: marți, 9 Aprilie 2019 , ora 15.54

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • Premiul I la cea de-a 25-a ediție a Concursului Internațional de Canto "Ferruccio Tagliavini" (Graz) pentru mezzosoprana Florentina Soare (foto) - născută în Brăila și, între altele, câștigătoarea Premiilor: al II-lea ( în 2015 ) și Marelui Premiu ( în 2017 ) la prestigiosul Concurs Internațional de Canto "Hariclea Darclee"- inițiat și condus de celebra noastră soprană Mariana Nicolesco.

  • Premiul "Richard Tucker" pentru soprana Lisette Oropesa (35 de ani, din New Orleans) - alăturându-se astfel unei liste de premianți extrem de valoroși, printre care: Renee Fleming, Joyce di Donato, Deborah Voigt, Ailyn Perez, Isabel Leonard, David Daniels, Matthew Polenzani, Lawrence Brownlee și Christian van Horn.

  • Despre primul spectacol al Anitei Hartig în rolul Violetta Valery la Teatrul "Metropolitan" din New York. "Este foarte profitabil să vezi o soprană ca Hartig - care a demonstrat deja multe dintre calitățile ei vocale și scenice la MET, într-un rol de o asemenea dificultate. E de sperat să o vedem în cât mai multe spectacole " - (New York Classical Review, 6 aprilie)

  • 58 de opera și 6 noi producții, Stagiunea viitoare, la Opera de Stat din Viena - între care Cosi fan tutte cu Riccardo Muti la pupitru, Bal mascat cu Francesco Meli și Leonora - adică versiunea originală a operei Fidelio, prin care Opera de Stat vieneză va celebra 230 de ani de la nașterea lui Ludwig van Beethoven.

  • "La Traviata" , o Seară omagială "Montserrat Caballe" și o serie de Recitaluri - susținute de: Joseph Calleja, Camilla Nilund, Juan Diego Florez și Ludovic Tezier, în în această vară, la prestigiosul Festival de la Peralada - Spania.