Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 26 martie 2019

Publicat: marți, 26 Martie 2019 , ora 11.59

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • Artista și debutul săptămânii: Elena Moșuc (foto) și debutul acesteia în rolul Lakme. Soprana de renume internațional, Elena Moșuc va interpreta pentru întâia oară în cariera sa rolul titular din opera "Lakme" de Delibes în megaproducția prezentată de Opera Regală din Muscat, capitala Omanului, în colaborare cu încă alte șase teatre lirice de pe 5 continente: Operele din Genova, Roma, Los Angeles, Cairo, Beijing și Sydney. Regizorul acestei megaproducții este celebrul Davide Livermore, autorul producției "Attila" cu care și-a deschis stagiunea Teatrul "Scala" din Milano. Iar dintre cele trei spectacole cu "Lakme" prezentate la Muscat, Elena Moșuc este cap de afiș pentru două: premiera de joi (28 martie) și spectacolul de sâmbătă, (30 martie).

  • Cum a fost "debutul anului"duminică seară: Anna Netrebko, în rolul Leonora din opera "Forța destinului"de Verdi, într-o nouă montare semnată Christof Loy, la Opera Regală "Covent Garden" din Londra. Pe același afiș, tenorul bavarez Jonas Kaufmann și baritonul francez Ludovic Tezier. Netrebko va relua rolul stagiunea viitoare, la Deutscheoper din Berlin.

  • Anita Hartig, Judit Kutasi și Teodor Ilincăi vor fi artiștii români care vor evolua stagiunea viitoare pe renumita scenă a Teatrului "Liceo" din Barcelona. Mezzosoprana Judit Kutasi, pentru întâia oară.

  • Jonas Kaufmann a devenit tată - pentru a patra oară, iar Sonya Yoncheva este însărcinată cu cel de-al doilea ei copil.