Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 25 septembrie 2018

Publicat: marți, 25 Septembrie 2018 , ora 14.41

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

· Oferte - de nerefuzat! - din partea Teatrului "Metropolitan" din New York:

- Deschidere de stagiune, aseară, cu o nouă producție a operei "Samson și Dalila" ( Saint-Saens ) reunindu-i - după 9 ani de la marele lor succes cu "Carmen" , pe Roberto Alagna și Elina Garanca ( foto );

- Prima "Aida" la MET a Annei Netrebko, mâine seară. Amneris - Anita Rachvelishvili, Radames - Aleksandrs Antonenko;

- Start pentru compoziții "la comanda" MET. Primul compozitor solicitat este...o compozitoare - Missy Mazzoli ( americană. 37 de ani ) - care a acceptat deja să compună o operă după best sellarul "Lincoln în the Bardo" lui George Saunder.

· Deschidere de stagiune aniversară - cu multe emoții! - pentru Directorul Operei Naționale din Paris. După renunțarea la rolul Marguerite din partea sopranei germane Diana Damrau ( în luna august ) și retragerea din producție a tenorului american Bryn Terfel ( de acum 5 zile ) premiera producției inaugurale cu opera "Hughenoții" ( Meyerbeer ) - cea mai spectaculoasă grand opera! - îi va avea avea pe afiș pe: Lisette Oropesa ( Marguerite ), Yosep Kang ( Raoul ) și Ermonela Jaho ( Valentine ).

· Deschidere de stagiune cu … #metoo la Opera din Queensland (Australia) - și cu 200 de femei, aproape goale pe scenă, la finalul a operei "Don Giovanni" de Mozart. Initiativa aparține regizoarei australiene Lindy Hume și a stârnit deja un val de comentarii și emoții contradictorii.

· Elina Garanca - continuări, Sir Bryn Terfel - începuturi…

- Apreciata mezzosoprană letonă a declarat într-un interviu publicat de revista spaniolă Platea că are în plan 2 importante debuturi de rol: Kundry ( "Parsifal" de Wagner ) și Amneris ( "Aida" de Verdi ) .

- În timp ce, adorabilul bas bariton galez Bryn Terfel și Orchestra Filarmonicii din Berlin vor concerta, pentru prima oară, la Muzeul "Orsay" din Paris.