Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Teodora Gheorghiu înregistrează la Praga arii de belcanto cu Orchestra Simfonică Națională a Cehiei

Publicat: vineri, 31 August 2018 , ora 9.17

Teodora Gheorghiu se află în această perioadă în plină sesiune de înregistrări la Praga alături de Orchestra Simfonică Națională a Cehiei dirijată de Frederic Chaslin, cu un program spectaculos de arii de belcanto, alese pornind de la repertoriul dedicat la începutul secolului al XIX-lea celebrei soprane Henriette Meric-Lalande, unul dintre cele mai importante nume ale genului în acea perioadă. Selecția repertorială este legată de rolurile de succes abordate de aceasta și cuprinde arii rare de Vincenzo Bellini (din operele Bianca e Fernando, Il Pirata, La Straniera, Zaira), Gaetano Donizetti (din operele Elvida și Lucrezia Borgia) și Giovanni Pacini (Carlo in Borgogna).

La sesiunea de înregistrări de la Praga participă în calitate de consultant celebra soprană specializată în repertoriul de belcanto, Nelly Miricioiu. Regizorul muzical al înregistrărilor este Nicolas Bartholomee, iar inginer de sunet Clement Rousset. După încheierea sesiunilor, Teodora Gheorghiu va veni la București pentru Concertul extraordinar susținut la Opera Națională din București de Juan Diego Florez, a cărui invitată specială este. Soprana Teodora Gheorghiu va relua în concertul din 7 septembrie de la București o selecție dintre ariile de belcanto abordate în înregistrări.

"Arias for Henriette Meric-Lalande" este al treilea album din cariera sopranei Teodora Gheorghiu, după "Ana de Amicis" și "Lieduri Art Nouveau".


Lucian Haralambie