Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

S-a stins din viață dirijorul Jesús López Cobos

Publicat: vineri, 2 Martie 2018 , ora 14.25
Astăzi s-a stins din viață, la Berlin, renumitul dirijor spaniol Jesús López Cobos. Muzicianul în vârstă de 78 de ani se lupta de ceva vreme cu cancerul, fapt care l-a obligat în ultimele luni să anuleze anumite angajamente pe care le-a avut.
Jesús López Cobos este unul dintre cei mai importanți dirijori din istoria Spaniei, acesta fiind între 2003 și 2010 director muzical al Teatro Real din Madrid, dar și dirijor principal al Orchestrei Naționale a Spaniei, între 1984 și 1988. Din cariera sa internațională putem sublinia că a fost director muzical al Operei din Belin, între 1981 și 1990 și dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Cincinatti.
În comunicatul lansat de agenția sa, Conciertos Vitoria, se spune că '50% din activitatea sa pe podium a fost aceea de a explica muzicienilor viziunea sa asupra fiecărei lucrări, fără a le impune-o ca pe unica viziune posibilă (...) Toți care l-am avut aproape pe maestru am știut că el înțelege ce înseamnă destinul artistului și al muzicii în această lume'.
Dumnezeu să îl odihnească în pace!