Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 27 februarie 2018

Publicat: joi, 1 Martie 2018 , ora 15.30
Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

Angela Gheorghiu, Victoire d'Honneur pentru întreaga carieră la Premiile Victoires de la Musique Classique de la Evian - Franța. Pe lângă mare noastră soprană, au mai fost recompensate în aceeași seară: mezzosoprana Eva Zaicik - Revelația Anului și soprana Sabine Devieilhe - Artistul liric al Anului și, pentru albumul "Mirages", Înregistrarea Anului.


Tot în Franța ( Neuilly ), "Academia discului de opera" va decerna miercuri, 7 martie, Premiile discului liric pe anul 2017. Printre nominalizați sunt: soprana rusă Aida Garifullina - cu primul ei album solo, Christophe Rousset și ansamblul "Les Talens Lyriques" pentru integrala operei "Armida" de Lully, precum și soprana bulgară Sonya Yoncheva cu noul ei recital discografic, Haendel.


În curând, Peninsula Arabă se va putea lăuda cu un nou teatru de operă: de data aceasta, Arabia Saudită fiind cea care a anunțat construirea primului teatru de operă pe teritoriul ei, la Riyadh.