Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Studenții și profesorii UNMB participă la o nouă etapă a proiectului VOXearlyMUS, la Haga

Publicat: sâmbătă, 24 Februarie 2018 , ora 0.00
În cadrul proiectului european VOXearlyMUS, la care participă și Universitatea Națională din București, are loc în perioada 24 februarie – 4 martie 2018, programul intensiv intitulat „Contempor-early music: embracing the new”, eveniment găzduit de Conservatorul Regal de la Haga.
Studenți și profesori din cinci conservatoare europene (Conservatorul Regal de la Haga, Conservatorul „Arrigo Boito” din Parma, Conservatorul „Arrigo Pedrollo” din Vicenza, Conservatorul „Joseph Haydn” din Eisenstadt și Universitatea Națională de Muzică din București) și reprezentanți ai Fundației Italiene pentru Muzică Veche, ai Asociației Naționale Corale din România și ai Asociatiei Europene a Conservatoarelor (AEC) se vor reuni în jurul unui repertoriu extrem de ofertant, cel al muzicii vechi. Ore individuale și de ansamblu, workshop-uri, conferințe, concerte și vizite la cele mai importante obiective culturale din orașul gazdă, Haga, vor avea loc pe durata acestor 9 zile de lucru intensiv.
Mâine, 25 februarie 2018, este prima zi de cursuri propriu-zise, care vor fi susținute de profesorii Chariklia Apostolu, Alessandro Ciccolini, Francesco Baroni, Terrell Stone, Fajo Jansen, Regina Himmelbauer, Nicolae Gheorghiță, Grigore Cudalbu, Dan Dediu și Alexandra Solea. Printre subiectele discutate se vor număra muzica bizantină, conștientizarea corporală și managementul cultural.
Ana Diaconu