Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 30 ianuarie 2018

Publicat: joi, 1 Februarie 2018 , ora 14.33

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • "Pentru mine, este prima și ultima tetralogie wagneriană la Semperoper" - a fost declarația lui Christian Thielemann dintr-un interviu publicat de cotidianul Bild, care a adus din nou în discuție faptul că teatrele nu pun la dispoziția artistișilor un număr suficient de repetiții, nici măcar când este vorba de producții noi. Thielemann dirijează în această stagiune la Semperoper din Dresda o nouă producție a tetralogiei "Inelul Niebelungului" în viziunea regizorului Willy Decker. Iar exprimarea nemulțumirii sale a survenit exact la o lună după ce Semperoper a anunțat că i-a prelungit contractul de Director Muzical cu încă 5 ani, adică până pe 31 iulie 2024.

  • Cecilia Bartoli, Joyce di Donato, Bryan Hymel, Barbara Hannigan, Ermonela Jaho, Piotr Beczala, Peter Mattei și Gunther Groissbock - sunt numai 8 nume dintre cele peste 100 de nominalizări date publicității de criticul muzical John Allison - editor la cotidianul The Daily Telegraph și Președintele Juriului care stabilește câștigătorii International Opera Awards - 2018. Festivitatea decernării premiilor va avea loc pe 9 aprilie, în cadrul unei ceremonii găzduite de London Coliseum.

  • Jakub Josef Orlinski - este cel mai tânăr dintre contratenorii care se manifestă la ora aceasta în zona repertoriului baroc. Are 27 de ani, este polonez, a semnat deja un contract de exclusivitate cu Casa de discuri ERATO pentru un prim album la care va colabora cu renumitul ansamblu instrumental "Il Pomo D'Oro" și este considerat de Alain Lanceron - Președintele WARNER Classics /ERATO - "cel mai promițător tânăr interpret" și "personificarea artistului Secolului XXI".

  • Un rol nou pentru minunata noastră soprană Anita Hartig (foto): Amelia din noua producție a operei "Simon Boccanegra" propusă de Opera National de Paris în Stagiunea 2018-2019. Anita va lucra acest rol cu regizorul spaniol Calixto Bieito și cu o echipă de soliști în fruntea căreia se va afla apreciatul bariton francez Ludovic Tezier (interpretul Dogelui Simon Boccanegra).