Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Festivalul 'Moldo Crescendo' - în Republica Moldova

Publicat: vineri, 21 Iulie 2017 , ora 0.00

În perioada 21 iulie - 6 august 2017, în mai multe localități din Republica Moldova se va desfășura Festivalul de Muzică Clasică „Moldo Crescendo” ediția 3 - Case de Cultură, eveniment sprijinit de Institutul Cultural Român, prin Direcția Românii din Afara Granițelor. Proiectul Moldo Crescendo a fost fondat la inițiativa unor tineri muzicieni din Republica Moldova care și-au desăvârșit studiile la București sau în alte țări (Marea Britanie, Malaezia, Belgia), unii dintre ei activând în Orchestra Română de Tineret.

Astfel, în perioada 21 iulie – 6 august, în 9 Case de Cultură din Republica Moldova vor avea loc evenimente culturale cu muzică clasică. Evenimentele urmează să aibă loc în Ialoveni, Mereni, Călărași, Cimișlia, Ceadâr-Lunga, Hâncești, Rezina, Băhrinești și Chișinău.

Festivalul își propune să promoveze muzica universală, prin organizarea concertelor ce vor include lucrări de Bach, Mozart, Beethoven, Șostakovici și Enescu în programele prezentate pe scenele caselor de cultură din localitățile de peste Prut.

Lucian Haralambie