Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Violonistul Lorenz Chen - câștigătorul Concursului Internațional 'Henri Marteau', desfășurat în Germania

Publicat: joi, 18 Mai 2017 , ora 17.18

Lorenz Chen, în vârstă de 23 de ani, cu origini taiwaneze și germane, este câștigătorul ediției din 2017 a Concursului Internațional "Henri Marteau", ce se desfășoară în mod tradițional, o dată la 3 ani, în Bavaria. Chen a convins juriul obținând premiul de 10 000 de euro, privilegiul de a înregistra un album produs de Radiodifuziunea Bavareză dar și premiul publicului, în valoare de 1000 de euro.

La această ediție a VI-a a concursului, premiul al II-lea și 7500 de euro au mers către Yukino Nakamura din Japonia, în vârstă de 21 de ani, iar premiul al III-lea, în valoare de 5000 de euro - către Stepan Starikov din Rusia, violonist în vârstă de 24 de ani.

Lorenz Chen este, în momentul de față, student la Conservatorul din München, unde o are ca profesoară pe Ana Chumachenco și mai câștigat, în 2016, premiul al II-lea al concursului "Rodolfo Lipizer" de la Gorizia, în Italia.

Concursul Internațional "Henri Marteau" este dedicat marelui violonist și profesor născut în 1874, care i-a succedat lui Joseph Joachim ca șef al catedrei de vioară la Școala Superioară de Muzică din Berlin. Din juriul ediției de anul acesta a făcut parte și compatrioata noastră, Silvia Marcovici.

Ștefan Costache