Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Opera News - 11 octombrie 2016

Publicat: marți, 11 Octombrie 2016 , ora 15.42

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • Mâine începe Concursul Internațional de Canto "George Enescu" Paris -2016. Președintele Juriului - Viorica Cortez, Vicepreședinte - Leontina Văduva, Premii în valoare de 5000 E.
  • Triplă aniversare marcată de spectacolul cu opera "Tristan și Isolda" la MET: spectacolul cu nr. 100 difuzat în cinematografe direct de pe scena Teatrului "Metropolitan" din New York, debutul celei de-a X-a Stagiuni de transmisiuni directe în cinematografe de la MET și debutul celei de- a 50-a Stagiuni deschise în sediul MET din Lincoln Center.
  • Neobositul tenor sexagenar Gregory Kunde a anunțat lansarea unui nou Album. În cuprinsul acestuia se află arii din operele: "Aida", "Paiațe", "Manon Lescaut", "Forța destinului", "Turandot" și "Otello". ( Gregory Kunde tocmai a încheiat o serie de spectacole cu "Otello" la Teatro Real din Madrid, în care rolul Jago a fost interpretat cu un deosebit succes de baritonul clujean George Petean).
  • Tenorul Teodor Ilincăi revine la rolul Macduff din opera "Macbeth", într-o serie de spectacole la Teatro Liceo din Barcelona. Pe 17 noiembrie el este invitatul special al sopranei ruse Hibla Gerzmava, în Gala "Hibla Gerzmava invites" de la Moscova.