Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Mirela Bunoaica - pe scena Operei din Stuttgart

Publicat: luni, 18 Iulie 2016 , ora 0.00
La Opera din Stuttgart, soprana Mirela Bunoaica interpretează și astăzi, 18 iulie, rolul Gilda în spectacolul "Rigoletto" de G. Verdi, o montare semnată regizoral de Jossi Wieler și Sergio Morabito. În rolul Ducelui de Mantua evoluează tenorul Atalla Ayan, iar interpretul rolului titular este baritonul Markus Marquardt.
Soprana Mirella Bunoaica a absolvit în 2008 Universitatea Națională de Muzică București, secția Canto, la clasa profesoarei Maria Slătinaru Nistor, iar în 2011, a finalizat masterul la Salzburg Mozarteum sub îndrumarea Horianei Brănișteanu. Este câștigătoare a numeroase premii naționale și internaționale, printre care Premiul I și Premiul Rivelas la concursul organizat pe scena Operei din Panama City în august 2012.
Printre rolurile din repertoriul sopranei se regăsesc Despina din "Cosi fan tutte", Konstanze din "Răpirea din Seria", Mimi din "Boema", Violetta din "Traviata" și Elisetta din "Căsătoria secretă".
Cariera sa internațională a început în urmă cu șapte ani când a obținut un contract de un an la Studioul de operă pentru tineri cântăreți al Operei Bavareze din München. Seria de spectacole cu Mirela Bunoaica în rolul Gilda din opera Rigoletto pe scena Operei din Stuttgart se încheie pe 25 iulie.