Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Pat Francis, violonista cu cea mai îndelungată carieră în San Diego Symphony

Publicat: marți, 31 Mai 2016 , ora 16.54

 O știre dintre cele pentru scos pălăria: violonista Pat Francis, cea mai tânără muziciană angajată vreodată în Orchestra Simfonică din San Diego, și-a încetat oficial activitatea în serviciul ansamblului duminică, 29 mai 2016, la vârsta de 77 de ani, după o activitate neîntreruptă de 61 de ani. Pat Francis era adolescentă, în 1955, când a trăit primul ei concert între instrumentiștii Orchestrei Simfonice din San Diego.
 Concertul de duminică, unul și de final de stagiune, a pus capăt astfel celei mai îndelungate cariere din istoria de 106 ani a ansamblului simfonic din sudul Californiei.
 Întrebată ce simte, Pat Francis a mărturisit că cel mai greu nu-i e să se despartă de muzică, ci de colegii săi instrumentiști și de conducerea orchestrei, pentru că pe toți a ajuns să-i iubescă așa cum își iubește propria familie.
  Nu totul a luat sfârșit, totuși: violonista va continua să apară în seria de concerte estivale dar și în cadrul celor educative, pentru copii. Pat Francis este bunica a șase nepoți, locuiește în El Cajon și provine dintr-o familie, în care a fost adoptată, care nu avea niciun fel de legături cu domeniul muzical.

Ștefan Costache