Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Andris Nelsons semnează în exclusivitate cu Deutsche Grammophon

Publicat: luni, 23 Mai 2016 , ora 16.08

 Muzicianul leton Andris Nelsons, considerat drept unul dintre cei mai carismatici și mai convingători dirijori ai momentului, a ajuns la un acord cu celebra casă germană de discuri Deutsche Grammophon, acord concretizat într-un contract exclusiv de înregistrări. Anunțul făcut la Berlin, în 19 mai 2016, reprezintă un pas major în evoluția carierei internationale a lui Nelsons și pregătește calea pentru 3 proiecte de referință.
 Ceva mai devreme, tot luna aceasta, Orchestra Simfonică din Boston și Deutsche Grammophon au făcut cunoscută continuarea proiectului Șostakovici, derulat sub bagheta lui Andris Nelsons, deja castigator de Grammy: extinderea înseamnă înregistrări live ce vor acoperi integral simfoniile de Dmitri Șostakovici și opera acestuia "Lady Macbeth din Mțensk".
 Negocieri avansate sunt în curs de desfășurare și în ceea ce privește o colaborare cu orchestra Gewandhaus din Leipzig vizând simfoniile de Anton Bruckner, ce ar urma să redefinească lumea sonoră inconfundabilă a compozitorului romantic austriac.
 În plus, Nelsons va imprima ciclul complet al simfoniilor lui Ludwig van Beethoven la conducerea Filarmonicii din Viena, între 2016 și 2019 și va dirija, în capitala Austriei, cele 9 creații în 2020, când se vor împlini 250 de ani de la nașterea lui Beethoven.
 "Aceste lucrări revelatorii semnate de geniile componistice Șostakovici, Bruckner și Beethoven vor fi în centrul atenției înregistrărilor mele viitoare cu trei dintre cele mai mari orchestre ale lumii. N-aș putea fi mai fericit - e, în același timp, un vis și o onoare." - a comentat Nelsons.
 Pe 27 mai se va lansa în întreaga lume un nou album cu numele lui Andris Nelsons pe copertă din seria simfoniilor de Șostakovici. Albumul va reuni creațiile cu numerele 5, 8 și 9, imprimări la conducerea Orchestrei Simfonice din Boston. Albumul va putea fi ascultat în cadrul emisiunii "Music box", la Radio România Muzical, în 27 iunie - o altă premieră radiofonică în țara noastră.

Ștefan Costache