Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Cristian Măcelaru - concerte la Washington

Publicat: luni, 21 Martie 2016 , ora 16.46

 Finalul lunii martie 2016 îl găsește pe dirijorul Cristian Măcelaru la Washington, unde va conduce o serie de trei concerte în fruntea Orchestrei Simfonice Naționale a Statelor Unite ale Americii, la Centrul Kennedy. Solist va fi violonistul Nikolaj Znaider, care își începe parteneriatul ca artist-în-rezidență al Orchestrei Simfonice Naționale interpretând Concertul op. 77 în Re major de Johannes Brahms. Programul mai cuprinde Pavana op. 50 de Gabriel Fauré, lucrarea "In Aeternam" semnată de compozitorul american contemporan Pierre Jalbert (a cărui muzică este prezentată de Cristian Măcelaru pentru prima dată la Centrul Kennedy) și cele 3 schițe simfonice "Marea" de Claude Debussy.
 Din această stagiune, Orchestra Simfonică Națională din Washington oferă 4 dintre concertele sale de vinerea într-o serie specială intitulată "Coffee Concerts": sunt concerte ce încep la 11,30 dimineața în scopul de a evita problema acută a traficului aglomerat, muzica fiind precedată de un bufet în consonanță cu denumirea evenimentului.
 Atât Nikolaj Znaider cât și Cristian Măcelaru au fost invitații emisiunii "Poveștile de succes ale Muzicii" - interviurile ample realizate cu cei doi pot fi reascultate accesând arhiva emisiunii de pe site-ul romaniamuzical.ro.