Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Gustavo Dudamel va dirija tradiționalul concert de Anul Nou de la Viena în 2017

Publicat: luni, 4 Ianuarie 2016 , ora 0.00
Dirijorul Gustavo Dudamel va dirija în 2017 tradiționalul concert de Anul Nou oferit de Orchestra Filarmonicii din Viena. Artistul născut în Venezuela în 1981 devine, astfel, cel mai tânăr șef de orchestră invitat să conducă acest concert. La începutul acestui an Mariss Jansons a fost cel care a dirijat, pentru a treia oară, concertul de Anul Nou.
Colaborarea din 2017 a lui Gustavo Dudamel cu Filarmonica din Viena nu va fi prima, dirijorul conducând, între altele, în anul 2012, concertul de vară din grădina palatului Schönbrunn.
Artistul în vârstă de 34 de ani a condus pentru prima dată Orchestra Filarmonicii vieneze în anul 2007, de atunci înainte fiind invitat în mod constant în capitala austriacă. "Filarmonica din Viena așteaptă cu nerăbdare un concert de Anul Nou energic și spumos.", a declarat conducerea instituției.
În prezent Gustavo Dudamel este dirijorul șef al orchestrei Filarmonicii din Los Angeles, contractul său cu această instituție fiind prelungit până în stagiunea 2021/22.