Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

S-au decernat premiile Echo Klassik pentru 2015

Publicat: luni, 19 Octombrie 2015 , ora 9.17

Ieri seară, 18 octombrie 2015, la Berlin, pe scena Konzerthaus s-au decernat premiile Echo Klassik pentru anul 2015, unele dintre cele mai importante distincții ale vieții muzicale internaționale.

Printre câștigători - nume celebre ale scenei internaționale, dintre care îi amintim pe Lang Lang, cel ce a primit două premii, unul la categoria Pianistul anului, pentru albumul său Mozart și Premiul special destinat fundației care îi poartă numele și pe care o patronează.

Printre câștigători se mai află și pianistul Piotr Anderszewski, care a primit premiul Echo Klassik pentru cea mai bună înregistrarea solo a anului cu muzică din secolele al 17-lea și al 18-lea, pentru compact-discul său cu 3 Suite engleze de Johann Sebastian Bach.

Din lista premianților îi mai amintim pe Joyce di Donato, câștigătoarea premiului la categoria voci feminine și Jonas Kaufmann, pentru categoria voci masculine și David Zinman, la categoria Dirijorul anului.

Orchestra Filarmonicii de Stat din Rheinland-Pfaltz, Academia de Cameră din Postdam și Cvartetul "Ebene" au cucerit distincțiile Echo Klassik, fiind desemnate Ansamblurile orchestrale și camerale ale anului, în timp ce Nemanja Radulovic și Sonya Yoncheva s-au numărat printre cei care au primit premiul Debutul anului 2015. Pianistul Menahem Pressler, în vârstă de 91 de ani, a primit ieri seară Premiul pentru intreaga activitate artistică.

La Radio România Muzical, începând din luna noiembrie, puteți urmări la CD Review, rubrica dedicată actualității discografice din cadrul emisiunii Arpeggio, un serial cu discurile premiate în 2015 la Echo Klassik.

Lista completă a premiilor o puteți accesa aici.