Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Robin Ticciati devine dirijor principal la Deutsches Symphonie-Orchester Berlin

Publicat: marți, 13 Octombrie 2015 , ora 13.18
 Tânărul muzician britanic Robin Ticciati este nou dirijor principal și director artistic al ansamblului Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, unde îi va succeda lui Tugan Sokhiev. Artistul în vârstă de 32 de ani calcă, astfel, pe urmele unor predecesori ca Lorin Maazel, Riccardo Chailly sau Ingo Metzmacher. Reamintim, Sokhiev a preluat poziția amintită în 2012 însă a anunțat în 2014 că va renunța la ea, la scurt timp după ce a fost numit director artistic al Teatrului Bolshoi din Moscova (demonstrând astfel că, din păcate, pragmatismul interesului bate, uneori, respectarea unui angajament asumat).

 Ticciati se află, în momentul de față, la cea de-a sa șaptea stagiune ca dirijor principal al Orchestrei Scoțiene de Cameră și are și calitatea de director artistic al Festivalului de Operă de la Glyndebourne. Mandatul său în fruntea Orchestrei Simfonice Germane din Berlin va începe în septembrie 2017, prima lor colaborare având loc în urmă cu doar un an.

"Chimia dintre Robin Ticciati și orchestra noastră a fost una minunată de la bun început." - a comentat Matthias Kühnle, membru în conducerea ansamblului german. "Repetițiile și concertul cu Simfonia a IV-a de Bruckner ni s-au fixat în memorie și ne-au dat certitudinea că am găsit succesorul potrivit pentru Tugan Sokhiev."

Ștefan Costache