Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

In 11 mai se lanseaza noul disc al clavecinistului Mahan Esfahani

Publicat: luni, 11 Mai 2015 , ora 9.05

In 11 mai 2015 se lanseaza la nivel internațional primul disc semnat de clavecinistul iranian de 31 ani, Mahan Esfahani, pentru casa Deutsche Grammophon. Albumul se intitulează "Time present and past" și include lucrări semnate de compozitori din epoca barocă - Scarlatti, Geminiani, Bach - alături de lucrări de compozitori contemporani - Gorecki și Steve Reich.

Clavecinistul Mahan Esfahani a intrat în atenția lumii internațională odată cu primele sale discuri care au primit distincții importante: Diapason d'or și cel mai bun album baroc al anului, titlu oferit de revista Gramophone - ambele în 2014.

Albumul "Time present and past" va putea fi ascultat și la Radio România Muzical în 4 iunie, de la ora 11.30 la 'CD Review'. Urmariți online campania "Votează discul de muzică clasică al anului 2015" în cadrul căreia poate fi audiat acest nou și inedit album.

Pe site-ul casei Deutsche Grammophon este disponibil și un jurnal video al clavecinistului Mahan Esfahani, prilej de a-l cunoaște mai bine pe muzicianul care pe lângă o importantă carieră solistică, este și profesor la Guidhall School of Music and Drama din Londra.