Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Succes pentru baritonul român George Petean

Publicat: miercuri, 25 Martie 2015 , ora 15.43

 Forumopera.com a publicat în 20 martie 2015 un articol elogios despre spectacolul Simon Boccanegra montat la Opera din Avignon. Cităm: "Este nevoie, cel puțin pentru cele 4 mari roluri mari - Simon, Fiesco, Amelia, Gabriele - de voci puternice și sensibile în același timp și de o orchestră în cea mai bună formă posibilă. Greul este însă dus de rolul principal...George Petean a încarnat într-o manieră magistrală acest personaj într-o continuă evoluție, de la un tânăr corsar la un mare om de stat otrăvit în final, trecând prin postura tatălui iubitor și a unui înțelept politician.

Vocal și scenic, George Petean este un mare Boccanegra, emoționant și carismatic, într-un rol pe care l-a interpretat pentru prima dată în 2012 sub conducerea lui Riccardo Muti la Opera din Roma." 

 Articolul integral poate fi citit aici

George Petean s-a născut la Cluj și a studiat la Academia de Muzică Gheorghe Dima din orașul natal, unde a și debutat, în 1997, pe scena Operei din Cluj. În 1999, George Petean a primit marele premiu la Concursul Haricleea Darclee de la Brăila.

A debutat pe scenele internaționale în anul 2000, la Opera din Roma, devenind apoi angajat al Operei din Hamburg, cu care a avut un contract până în anul 2010. În prezent, este invitatul marilor scene de operă ale lumii, cu angajamente, în 2015, în Marea Britanie, Franța și China.