Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

VIDEO. Două albume se lansează astăzi la nivel internațional

Publicat: luni, 16 Martie 2015 , ora 12.32

În 16 martie 2015 se lansează la nivel internațional două interesante albume.


5 contratenori apar pe coperta discului apărut la casa Decca, printre ei, si Valer Săbăduș, un contratenor născut la Arad în anul 1986, stabilit în Germania din anul 1991. Valer Săbăduș este actualmente un foarte apreciat contratenor cu apariții pe cele mai importante scene europene și cu o serie de premii discografice importante în palmares. Alături de Valer Săbăduș, pe discul înregistrat în compania ansamblului Armonia Atenea dirijat de George Petrou figurează croatul Max Emanuel Cencic, spaniolul Xavier Sabata, ucraineanul Yuri Minenko și sudcoreeanul Vince Yi. Discul poate fi ascultat la Radio România Muzical chiar astăzi, de la ora 19, în cadrul emisiunii de actualitate discografică Music box și este inclus în cadrul campaniei Votează discul de muzică clasică al anului 2015.

Tot astăzi, în 16 martie 2015, casa Mercury Classics lansează un disc pe care se regăsesc numele pianistei germano-japoneze Alice Sara Ott și al compozitorului islandez Olafur Arnalds, reuniți într-un inedit proiect Chopin. Alice Sara Ott interpretează lucrări originale de Chopin la care se adaugă compozițiile electronice originale semnate de Olafur Arnalds. Cei doi muzicieni sunt cunoscuți și în România, grație concertelor de succes pe care le-au susținut la București: Alice Sara Ott, invitată de Radio România Muzical, la Sala Radio, în 24 martie 2012 și Olafur Arnalds, în 21 noiembrie 2013.
Discul Chopin semnat de Alice Sara Ott și Olafur Arnalds va fi difuzat de Radio România Muzical în 27 aprilie 2015, de la ora 19.00.