ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Artiști români pe scenele internaționale

Bookmark and Share
Publicat: marți, 26 Noiembrie 2013 , ora 14.54

Soprana Cellia Costea interpretează interpretează rolul Nedda din "Paiațe" de Ruggero Leoncavallo, la Teatrul Liric din Cagliari. Spectacolul este regizat de Franco Zeffirelli și îi are de asemenea în distribuție pe tenorii Rubens Pelizzari, Saverio Fiore și pe baritorul Alberto Gazale. Spectacolul - dirijat de Marcello Mottadelli - cu Cellia Costea în distribuție, va avea următoarea reprezentație în 29 noiembrie.

Tenorul Marius Vlad dă viață rolului titular din creația lirică Otello de Giuseppe Verdi la Opera din Bratislava. Alături de artistul român vor urca pe scenă soprana Eva Hornyáková - Desdemona, baritonul Dalibor Jenis - Jago și tenorul Oto Klein - Cassio. Spectacolul - regizat de Josef Prudek și dirijat de Martin Leginus - este programat din nou la Bratislava în 18 decembrie.

Iar la Opera Comică din Berlin, basul Bogdan Taloș dă viață rolului Barnabas din spectacolul "Hainele noi ale Împăratului", operetă a compozitorlului ceh Miloč Vacek inspirată de povestirea lui Hans Christian Andersen. Deși a fost compusă în 1962, această operetă a fost interzisă în Cehoslovacia și nu a putut fi reprezentată. 50 de ani mai târziu, la un an de la moartea compozitorului, a avut loc premiera absolută, la Opera Comică din Berlin. Alături de Bogdan Taloș vor evolua, între alții, Cornelia Zink, Carsten Sabrowski și Christoph Späth. Regia este semnată Lydia Steier iar la pupitrul dirijoral se va afla Uwe Sandner.