Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Votează discul de muzică clasică al anului 2013

Publicat: luni, 4 Martie 2013 , ora 23.21
Astazi devin disponibile pentru publicul larg din întreaga lume două titluri semnate de nume importante ale muzicii clasice actuale: violonista Julia Fischer și chitaristul Milos Karadaglic.
Casa Decca propune un album al violonistei Julia Fischer ce cuprinde Concertul nr.1 de Max Bruch și Concertul op.53 de Antonin Dvorak, înregistrate în compania Orchestrei Tonhalle din Zürich, conduse de David Zinman. Julia Fischer este una dintre cele mai aplaudate tinere violoniste ale momentului și detinătoare a unor importante premii pentru discurile ei anterioare, printre care un premiu MIDEM in 2009. La casa Deutsche Grammophon apare tot astăzi albumul Latino gold al chitaristului Milos Karadaglic, care se impune ca unul dintre muzicienii de top al prezentului. Discurile sale anterioare s-au vândut în cantități impresionante. De altfel, Latino Gold este o versiune îmbunătățită a unui album lansat în iunie 2012: pe lânga un CD cu lucrări de compozitori din America latină, albumul cuprinde și un DVD.
Cele două albume lansate astăzi, al violonistei Julia Fischer și al chitaristului Milos Karadaglic, sunt disponibile și în România și vor putea fi ascultate și la Radio România Muzical în cadrul campaniei Votează discul de muzică clasică al anului 2013.