ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Transmisiuni directe internaționale, la Radio România Muzical

Bookmark and Share
Publicat: luni, 10 Iunie 2019 , ora 0.00
Radio România Muzical vă propune în această săptămână două concerte în transmisiune directă internațională. Joi, 13 iunie, vom fi în legătură cu Sala de concerte a Radiodifuziunii din Hanovra, pentru a asculta concertul pe care îl susțin dirijorul Andrew Manze și violonistul Frank Peter Zimmermann împreună cu Orchestra Filarmonică a Radiodifuziunii din orașul german. În program sunt incluse lucrări din repertoriul ceh: Poemul simfonic Vltava din ciclul Patria mea și Uvertura operei Miresa vândută de Bedrich Smetana și Concertul nr. 2 în sol minor pentru vioară și orchestră de Bohuslav Martinu.
Vineri, 14 iunie, vom difuza concertul susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Frankfurt, la Opera veche. Pe afișul evenimentului figurează Uvertura festivă op. 96 în La major și Concertul nr. 2 op. 126 în Sol major pentru violoncel și orchestră de Dmitri Șostakovici, Piesele Fȇtes, Nuages, Gigues și Rondes de printemps de Claude Debussy și Poemul coregrafic Valsul de Maurice Ravel. Solistă va fi violoncelista Sol Gabetta, iar la pupitrul dirijoral se va afla Pablo Heras-Casado.
Primul concert amintit va fi comentat de Monica Cengher, iar doilea - de Anca Ioana Andriescu. Ambele vor fi transmise live de la ora 21.00, sub genericul Scena europeană.
Larisa Clempuș