ACUM:
16.30
Poveștile de succes ale muzicii
Interviuri-reper cu muzică
Urmează: 17.00 Armonii preclasice (R) O oază de liniște și echilibru.
Apoi: 18.00 Planeta jazz De la swing la stilul anilor 2000, marile nume ale jazzului.

Știri muzicale din țară Înapoi

Se încheie concertele caritabile 'Dima Tineret', la Cluj-Napoca

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 7 Decembrie 2018 , ora 0.00
Vineri, 7 decembrie 2018, se încheie, la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, cea de-a doua ediție a Stagiunii de Concerte Educative Dima Tineret, derulată din 4 decembrie. Evenimentele au propus o apropiere a copiilor de universul muzicii printr-o imagine artistică sincretică, reprezentată prin instrumentele muzicale, timbrul vocal, baletul și dansul contemporan, cântece și audiții muzicale, scurte incursiuni în notația muzicală și repertoriul muzicii culte, prezentarea valorilor folclorice autentice și adaptarea artei culte la lumea modernă. Cei care au intermediat conexiunile copiilor cu lumea muzicii au fost studenții Academiei de Muzică Gheorghe Dima, specializați în interpretare muzicală instrumentală, canto, balet și dans contemporan.
Tematica acestei stagiuni s-a concentrat pe sărbătoarea Crăciunului, propunându-și să alăture elementele de tradiție și istorie la imaginea pe care copilul modern o proiectează odată cu apariția sărbătorilor de iarnă.
Organizatorii au decis ca fondurile strânse în urma vânzării biletelor să fie donați Institutului Oncologic din Cluj-Napoca, Secția Pediatrie.
Larisa Clempuș