ACUM:
18.00
Planeta jazz
De la swing la stilul anilor 2000, marile nume ale jazzului.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Raluca Știrbăț și Rudolf Leopold - concert-eveniment la București, în 17 ianuarie

Bookmark and Share
Publicat: sâmbătă, 13 Ianuarie 2018 , ora 0.00
Radio România Muzical, Forumul Cultural Austriac și Muzeul Național Cotroceni organizează miercuri, 17 ianuarie 2018, de la ora 19.00, concertul-eveniment „Musical bridges - punți între trecut și prezent, punți între culturi”, un eveniment aflat sub semnul Centenarului României și al Zilei Culturii Naționale.
Pianista Raluca Știrbăț și violoncelistul austriac Rudolf Leopold vor interpreta, la Muzeul Național Cotroceni din București, în premieră, o sonată de Constantin Silvestri a cărei partitură a fost considerată dispărută: Sonata op. 22 nr. 1 pentru violoncel (fagot) și pian. Lucrarea a fost interpretată o singură dată, în 1941, partitura pierzându-se până în 2017, când a fost redescoperită de Raluca Știrbăț la Viena. Raluca Știrbăț va interpreta și alte două lucrări pentru pian solo de Constantin Silvestri: Piesă de concert op. 25 nr. 3 și Baccanale, dar și Sonata op. 1 în si minor de Alban Berg. Din program fac parte și Sonata nr. 1 op. 38 în mi minor de Johannes Brahms, Nocturna și Saltarello de George Enescu și Șase dansuri românești de Bela Bartok.
Concertul-eveniment din 17 ianuarie 2018 este finanțat de Forumul Cultural Austriac și va fi înregistrat de Radio România Muzical, care va difuza înregistrarea miercuri, 24 ianuarie, de la ora 17.00, în ziua aniversării Unirii Principatelor Române.
Ana Diaconu