Actualitatea internațională Înapoi

Ourconcerts.live - o nouă platformă care susține interpreții de muzică clasică

Publicat: vineri, 3 Aprilie 2020 , ora 9.22
O nouă platformă online a fost lansată pentru a susține interpreții de muzică clasică. Pe site-ul ourconcerts.live vor putea fi urmărite recitaluri oferite de mari artiști ai lumii. Iar fondurile strânse vor fi direcționate către Artist Relief Tree, un fond creat în ultimele săptămâni pentru a ajuta financiar muzicienii afectați de anularea concertelor, în urma izbucnirii pandemiei de coronavirus. Publicul poate viziona aceste evenimente live, online, în schimbul achitării unui bilet care pornește de la suma de 5 dolari americani.
În 4 aprilie, de la ora 8pm Eastern Time (însemnând 5 aprilie, 3 AM - ora României), vor evolua în recital pianiștii Emanuel Ax și Jon Kimura Parker, mezzo-soprana J'Nai Bridges, violinista Rachel Barton Pine, clarinetistul Anthony McGill și harpista Bridget Kibbey.
"Pandemia COVID-19 a afectat profund viețile noastre, deci și cele ale muzicienilor, precum și publicul lor. Suntem entuziasmați și recunoscători să lucrăm cu un gurp minunat de artiști, care oferă cu generozitate din timpul lor pentru a aduce muzica live publicului și în același timp ajută la adunarea fondurilor atât de necesare pentru muzicienii care în acest moment nu au posibilitatea de a-și câștiga existența", a spus John Zion, directorul și co-fondatorul platformei ourconcerts.live.
Larisa Clempuș