ACUM:
23.10
Concertele Radio România Muzical (R)
Urmează: 0.00 Concertele Radio România Muzical (R)
Apoi: 0.10 Nocturn jazz Portrete ale celor mai importanți oameni din jazz.

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Orchestra Română de Tineret - concert în cadrul Festivalului 'Vară magică'

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 8 August 2018 , ora 0.00
Astăzi, de la ora 19:30, Orchestra Română de Tineret se va afla pe scena Sălii Mari a Ateneului Român, unde va concerta în cadrul ediției a VII-a a Festivalului Internațional „Vară magică”. Programul cuprinde „Levante” de Dan Dediu, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Ludwig van Beethoven, cu Mihai Ritivoiu în ipostaza solistică și Simfonia a XI-a de Dmitri Șostakovici.
Orchestra Română de Tineret și dirijorul Cristian Mandeal continuă în această seară seria celor patru festivaluri internaționale în cadrul cărora concertează în cursul a mai puțin de o săptămână. După prezența de ieri de la Sinaia, din Festivalul Enescu și muzica lumii, până în 12 august, muzicienii vor susține concerte la București, Berlin și Dobbiaco, într-un turneu prin care sărbătoresc 10 ani de existență, alături de mentorul lor.
„Deși tânără, vârsta de 10 ani a orchestrei îi dă un nou prestigiu și în același timp obligă. Se spune, pe drept cuvânt, că a te afirma este greu, dar încă și mai greu este a te menține. În ultimii ani, această orchestră s-a impus ca un nou reper cultural al României cu valoare de brand național, pornind de la inițiativa extraordinară a lui Marin Cazacu”, declara dirijorul Cristian Mandeal într-un comunicat de presă transmis de organizatori.
Turneul continuă mâine, 9 august, la Festivalul Young Euro Classics, pe scena de la Konzerthaus, Berlin, în formula Cristian Mandeal – Mihai Ritivoiu, cu programul prezentat astăzi, la București, iar ultimul eveniment va avea loc în 12 august, la Festivalul „Alto Adige” de la Dobbiaco.
Ana Diaconu