ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Încheierea stagiunii la Orchestra Națională Radio

Bookmark and Share
Publicat: luni, 19 Iunie 2017 , ora 0.00
Și Orchestra Națională Radio își încheie stagiunea în această săptămână, cu un invitat special, în persoana dirijorului Cristian Măcelaru. Artistul este unul din cei mai reprezentativi dirijori ai generației sale. Și-a început cariera alături de Philadelphia Orchestra, în stagiunea 2010-2011 a fost numit dirijor asistent al aceleiași orchestre, fiind distins cu Sir Georg Solti Emerging Conductor Award pentru merite deosebite.
A studiat la Universitatea Rice cu Larry Rachleff și a obținut diploma de masterat pentru dirijat. Având și formație de violonist, Cristian Măcelaru a fost concertmaestru al Orchestrei Simfonice din Miami, debutând la Carnegie Hall cu aceeași orchestră. Cariera sa dirijorală este una în plină ascensiune.
Pentru concertul de vineri seară, el propune monumentala Simfonie a II-a de Gustav Mahler. Soliste vor fi soprana Sorina Munteanu și mezzosoprana Antonela Bârnat. Își dă concursul și Corul academic Radio, pregătit de Ciprian Țuțu. Ora de începere este, ca de obicei, 19.