ACUM:
13.00
Info buletin muzical
Știrile muzicale ale zilei.
Urmează: 13.05 Polifonii Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Apoi: 15.20 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

"Imagine Chopin" - joi, 14 noiembrie, la Sala Radio

Bookmark and Share
Publicat: sâmbătă, 9 Noiembrie 2019 , ora 0.00
Joi, 14 noiembrie 2019, seria Moștenitorii României muzicale continuă cu recitalul susținut pe scena Sălii Radio de pianista Sânziana Mircea. Intitulat "Imagine Chopin", programul propune un concept inedit, care împletește lucrări ale binecunoscutului compozitor polonez cu transcripții pentru pian, chitară și soprană realizate chiar de solistele concertului, precum și proiecții multimedia.
Alături de Sînziana Mircea, pe scena Sălii Radio vor urca chitarista Raisa Mihai și soprana Amalia Lazarciuc. Cele trei tinere muziciene sunt profesoare la MuseArt Academy, asociația MuseArt fiind organizatoare a întregului proiect "Imagine Chopin" - ce a constat și în alte patru recitaluri susținute în luna octombrie la Londra, Bistrița, Târgu-Mureș și Sfântu Gheorghe.
Recitalul Imagine Chopin de la București, din 14 noiembrie, este organizat sub semnul proiectului "Moștenitorii României muzicale" de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera, o confirmare pentru statura și valoarea muzicienelor, dar și pentru calitatea programului muzical, inedit în peisajul muzical românesc. Recitalul începe la ora 19.00.
Ioana Marghita