Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul de pian 'Moștenitorii României muzicale' - un proiect RRM

Publicat: joi, 20 Septembrie 2018 , ora 0.00

Florian Mitrea, Adela Liculescu, Mara Dobrescu: trei nume de excepționali tineri pianiști români, care vor apărea pe scena Sălii Radio între 16 și 18 octombrie, în cadrul Festivalului de pian "Moștenitorii României muzicale", organizat de Radio România Muzical.

Ideea de la care s-a pornit în alegerea artiștilor a fost de a-i prezenta la București pe muzicienii care au lansat anul acesta discuri promovate la nivel internațional pe care se regăsește muzică românească și, de asemenea, de a oferi publicului ocazia de a-i asculta pe muzicienii români tineri, de mare valoare, care nu apar regulat pe scenele de la noi. Programul recitalurilor include atât muzică românească, dar și opusuri din repertoriul universal. Evenimentul este unul dintre proiectele prin care Radio România Muzical onorează Centenarul Marii Uniri, dar și aniversarea Radio România 90, dincolo de emisiunile speciale concepute cu acest prilej.

Cei trei muzicieni aleși sunt nume cu adevărat rezonante pentru pianistica românească de astăzi, formați atât în țară, cât și peste hotare, cu o experiență internațională de cel mai înalt nivel.

Lucian Haralambie