Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Evenimente muzicale dedicate Nopții Muzeelor

Publicat: sâmbătă, 18 Mai 2019 , ora 0.00
Ediția de anul acesta a Nopții Muzeelor vine cu o nouă serie de evenimente muzicale în București și la secțiile din țară ale Muzeului Național „George Enescu”.
În ambianța Palatului Șuțu, Muzeul Municipiului București prezintă #CelMaiMicMuzeuDinRomania. Acesta conține un singur exponat - costumul renascentist de damă Madrigal care reprezintă, de mai bine de jumătate de secol, un simbol al identității Corului Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”. Micul #muzeu va fi expus printr-un moment artistic susținut de corurile de copii și tineri din Programul National Cantus Mundi. Și tot la Palatul Șuțu, la miezul nopții, este programat un concert susținut de soprana Arlinda Morava, mezzosoprana Adriana Alexandru și Bucharest Ladies Cvintet.
Concertele „Melodii Polifonice” susținut de Grupul „Boatsea Pindului” și, respectiv, „Muzică Meglenită”, cu Mirela Petrică - la voce și chitară, se vor desfășura la Muzeul Theodor Aman. Iar la Muzeul Nicolae Minovici, de la ora 23:00, vor putea fi ascultate fagotista Maria Chifu și soprana Mihaela Pletea, alături de Olga Podobinschi - la pian.

Și Muzeul Național „George Enescu” a pregătit un program muzical atractiv pentru această seară, de 18 mai. Începând cu ora 18:00, la Palatul Cantacuzino din București au loc: un atelier de origami pentru copii, un recital de chitară clasică susținut de elevi și profesori ai Școlii Gimnaziale de Arte nr. 5 din București, mini-spectacole prezentate de elevi de la Colegiului Național de Muzică „George Enescu” și Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din București. #CelMaiMicMuzeuDinRomania va ajunge și aici, de la ora 19:30, iar de la 20:30, ansamblul Jepun Bali prezintă un spectacol cu muzică și dansuri indoneziene.
Muzeul Enescu organizează Noaptea Muzeelor și la Casa Memorială din Sinaia și Secția „Dumitru și Alice Rosetti Tescanu - George Enecu” din județul Bacău. Elevi de la Colegiul de Muzică „George Enescu”, Școala Gimnazială de Arte „Iosif Sava” din București și Școala Gimnazială Berești-Tazlău vor susține recitaluri.
Ana Diaconu