Actualitatea internațională Înapoi

Deutsche Grammophon - 120 de ani de existență

Publicat: marți, 6 Noiembrie 2018 , ora 14.10

Deutsche Grammophon - cea mai veche și mai cunoscută casă de discuri dedicată muzicii culte - sărbătorește în 2018 120 de ani de existență. Pentru a marca acest moment, Deutsche Grammophon organizează o serie de evenimente prin care sunt ilustrate "trecutul grandios, prezentul activ, dar și viitorul prosper" - este notat în comunicatul emis. Casa de discuri propune pentru stagiunea 2018-2019, ce poartă numele "DG120", o serie de concerte prin care să promoveze importanța muzicii clasice, dar și artiștii care care animă această lume.

Următorul concert din această serie are loc astăzi, 6 noiembrie, și va fi susținut de violonista Anne-Sophie Mutter, pianistul Lang Lang și Capela de Stat din Berlin dirijată de Manfred Honeck. Programul cu lucrări de Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart și John Williams va fi prezentat la Filarmonica din Berlin, cu începere de la ora 20:00 (ora Germaniei). De asemenea, concertul poate fi urmărit live audio-video, accesând linkul de pe site-ul https://dg120.info/events.

Tot aici găsiți și lista completă a evenimentelor din stagiunea DG 120, proiect în care vor evolua și pianiștii Jan Lisiecki, Daniil Trifonov și Daniel Barenboim, clarinetistul Andreas Ottensamer, Orchestra Gewandhaus din Leipzig, Orchestra Filarmonicii din Viena și dirijorii Seiji Ozawa și Andris Nelsons.

Lucian Haralambie