Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concursul 'Mihail Jora' - in luna mai, la Bucuresti

Publicat: miercuri, 23 Martie 2016 , ora 0.00
Concursul Național de Critică și Interpretare Muzicală "Mihail Jora" se adresează, la cea de-a XXVI-a editie, ce va avea loc între 9 și 16 mai 2016, tinerilor muzicieni români cu vârste cuprinse între 16 și 27 ani impliniți la momentul intrării în concurs. Competiția propune patru secțiuni: Critică muzicală, Canto-lied-opera, Violoncel și Pian.

"Inițiat în anul 1991 de către Uniunea Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România și Universitatea Națională de Muzică din București, Concursul Național de Critică și Interpretare Muzicală "Mihail Jora", al cărui fondator este prof. univ. dr. Grigore Constantinescu, iși propune drept scop principal promovarea celor mai valoroase tinere talente și, totodată, o mai cuprinzătoare cunoaștere - în rândul interpreților și publicului - a creației componistice naționale, cu o atenție deosebită pentru opera lui Mihail Jora, eminentă personalitate în istoria muzicii românești." - afirmă comunicatul emis de organizatori: UNMB, Uniunea Criticilor Muzicali "Mihail Jora" și Societatea Muzicală.

Câștigătorii vor evolua în cadrul unei gale ce va avea loc la Ateneul Român, la capătul deliberărilor juriului compus din profesori ai Universităților de Muzică, membri ai Consiliului de Onoare al Concursului, personalități de marcă ale vieții muzicale românești și reprezentanți ai organizatorilor.