Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

CIMRO Days - a III-a ediție

Publicat: luni, 18 Iunie 2018 , ora 0.00

În zilele de 18 și 19 iunie 2018 se va derula ediția cu numărul trei a festivalului CIMRO Days, eveniment ce pune accentul, de această dată, pe noua generație de muzicieni. În prim-plan se vor afla, așadar, compozitorii, muzicologii și interpreții tineri, dorința organizatorilor fiind și aceea de a integra muzica nouă românească într-un context non-academic și relaxat. Toate concertele, colocviile, lansările de cărți și de partituri au loc la Muzeul Național George Enescu, partener CIMRO Days.

Invitați sunt muzicologii Vlad Văidean, Ana-Maria Cazacu, Benedicta Pavel, Desiela Ion, Oleg Garaz, ansamblul Sonomania, pianiștii și compozitorii Andrei Petrache, Alin Chelărescu, Bogdan Pintilie, violonceliștii Ella Bokor, Mircea Marian și pianistul Iulian Ochescu. Publicul este invitat să asculte creații semnate, între alții, de Diana Rotaru, Sebastian Androne, George Enescu, Mihai Măniceanu, Dan Dediu și Tudor Feraru.

În prima zi sunt programate un colocviu, începând cu ora 18:00, cu Vlad Văidean, Ana-Maria Cazacu, Benedicta Pavel și Desiela Ion - vorbitori, relansarea volumului "Orientări, Direcții, Curente ale muzicii românești din a doua jumătate a secolului XX" semnat de Irinel Anghel (ora 19:00) și, de la ora 19:30, un recital susținut de violista Tamara Dica, oboistul Valentin Ghita și clarinetistul Mihai Pintenaru. Muzicienii amintiți vor reda lucrări de Mihai Măniceanu, George Balint, Dora Cojocaru, Gabriel Mălăncioiu, Viorel Munteanu, Carmen Cârneci și Dan Dediu.

Festivalul este organizat de Centrul de informare muzicală din România, parte a Universității Naționale de Muzică din București.

Lucian Haralambie