Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Astăzi încep la Palatul Cantacuzino Zilele Estivale ale Muzicii Românești

Publicat: marți, 7 Iulie 2020 , ora 0.00
Astăzi, 7 iulie 2020, încep Zilele Estivale ale Muzicii Românești, un eveniment organizat de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, la aniversarea a 100 de ani de existență. Concertele au loc zilnic, până în 12 iulie, în curtea interioară a Palatului Cantacuzino, de la ora 19.00.
Primul concert, intitulat "The World of Sounds Immediately After" îi aduce pe scenă pe flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și pe invitata sa, interpreta și compozitoarea Mihaela Vosganian. Programul muzical conține opusuri ale compzitorilor Dinu Ghezzo, Thorsteinn Hauksson, Irinel Anghel, Mihaela Vosganian, Violeta Dinescu, Aurel Stroe și Adrian Enescu.
Următoarele seri muzicale îi au invitați pe clarinetistul Emil Vișenescu, împreună cu Oana Spânu-Vișenescu la violă și Ștefan Voinic la clarinet bas, pe membrii Duo-ului Cello Jaya - violonceliștii Mircea Marian și Ella Bokor, pe violonista Diana Moș și pianista Adriana Maier, care vor cânta sub genericul "Echos", precum și pe mezzosoprana Claudia Codreanu și pianista Diana Dembinski - într-un recital de lieduri, evenimentul încheindu-se cu recitalul Cvartetului de coarde Gaudeamus, alcătuit din violonistele Lucia Neagoe și Raluca Irimia, violista Leona Varvarichi și violoncelistul Ștefan Neagoe.
Irina Cristina Vasilescu