ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

13 februarie - Ziua Mondială a Radioului

Bookmark and Share
Publicat: marți, 13 Februarie 2018 , ora 9.50

Astăzi, 13 februarie, este Ziua Mondială a Radioului - World Radio Day. Această zi a fost proclamată la 3 noiembrie 2011, de către cea de-a 36-a Conferință generală a UNESCO, ratificată de Adunarea Generală a UNESCO din decembrie 2012 și marchează prima emisie a postului de radio al Națiunilor Unite, în anul 1946.
Obiectivele acestei zile sunt orientate spre conștientizarea marelui public și a mass-mediei asupra importanței radioului, facilitarea accesului la informații prin intermediul radio, creșterea și dezvoltarea rețelelor de transmisie și colaborarea internațională între radiodifuzori. "Radioul și sporturile" este tema din acest an a Zilei mondiale a radioului, propusă de UNESCO.
În anul 1908, radiofonia românească a făcut primii pași prin instalarea unui post de radiotelegrafie la Constanța, aparținând Serviciului Maritim Român, iar în anul 1909, marina militară a instalat trei posturi la Călărași, Giurgiu și Cernavodă.
În 17 ianuarie 1928 a avut loc Adunarea generală de constituire a Societății de Difuziune Radiotelefonică din România și a fost aprobat Statutul de funcționare, constituindu-se primul Consiliu de Administrație al noului serviciu public românesc.

Prima zi de emisie Radio România a avut loc în 1 noiembrie 1928; anul acesta, corporația Radio România serbează 90 ani de existență.

Larisa Clempuș