ACUM:
7.00
Allegro
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Discurile anului 2018

Arhiva edițiilor anterioare: 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013

Omar Sosa: 'Essensual' - Jazzy Hour, 10 mai 2018

Bookmark and Share
Album lansat în 19 ianuarie

Muzica pianistului de origine cubaneză Omar Sosa are fără excepție un aer mistic, totul vine de obicei din concentrarea unui grup restrâns, bine legat de o emoție intensă și de intimitatea de grup. Asta nu înseamnă că aceste esențe tari nu ar avea același farmec într-o interpretare la o scară mai largă.

Asta se întâmplă pe "Essensual", album înregistrat la Hamburg în compania NDR Bigband, cu piese de pe albumele anterioare, augmentate și complex orchestrate, oferindu-ne astfel două puncte de admirație: muzica autorului, strălucirea amplificată de puls de "claves" și de suflători și interpretarea aceastei fabuloase orchestre, care a preluat partituri infernale și a acompaniat muzicieni mari cu improvizatori impresionanți și super-muzicieni, și care acum redă perfect anvergura compozițiilor lui Sosa. Atmosfera enigmatică rămâne, liantul spiritual domină ansamblul, dar orchestra provoacă un fior amplificat și ne trimite mai spre Cuba și toate tipicurile ei muzicale.

Dacă încă nu l-ați cunoscut pe Omar Sosa, e bine să începeți cu unul dintre albumele lui mai intime, dar dacă vă atrag ansamblurile rafinat calibrate și colaborările masive, "Essensual" devine esențial.

Berti Barbera