Turneul National Music On LG 2009 - 20 octombrie 2009

20 octombrie 2009. Alexandru Tomescu - vioara, Horia Mihail - pian si Razvan Suma - violoncel îsi iau din nou instrumentele, la propriu pentru cei doi care pot, la figurat pentru al treilea care îl va gasi mereu pregatit în salile de concert, si le duc prin tara.

Din nou, au în plan sa omagieze compozitori ai muzicii clasice; din nou, vor sa duca (si) muzica (de camera) în locuri unde aceasta ajunge poate mai greu, în lipsa unor filarmonici: Brad, Onesti sau Baia Mare. L-am prins la telefon pe Alexandru Tomescu chiar astazi, în ziua în care Romanian Piano Trio deschide noul proiect muzical si, multumita ca microfonul telefonului nu capta si zgomotul de fond al masinii - sau poate era una foarte buna si deci silentioasa! - am consemnat pentru dumneavoastra urmatoarele:

"Suntem la propriu în drum spre Craiova, împreuna cu Razvan Suma si Horia Mihail, vom avea în seara aceasta primul recital din Turneul National Music On LG 2009, un turneu dedicat anul acesta lui Joseph Haydn si lui Felix Mendelssohn. Creatia lor de muzica de camera este foarte vasta; noi am ales trio-ul în do minor de Mendelssohn, foarte expresiv, foarte romantic, iar din trio-urile lui Haydn ne-am oprit la doua, poate printre cele mai stralucitoare lucrari ale sale.

În varianta simfonica - pentru ca nu va fi doar un turneu de recitaluri, vom aparea si ca solisti a trei filarmonici, si anume Timisoara, Pitesti, Brasov, dar si ai Orchestrei de Camera Radio - vom prezenta Concertul pentru vioara si pian de Mendelssohn, iar Razvan va cânta Concertul în Do major de Haydn.

Va fi un periplu de multe mii de kilometri - pâna pe 12 decembrie vom vizita 18 orase, cu 22 de concerte, dar si alte evenimente ca masterclass-uri sau întâlniri cu publicul.
Concertul în care noi vom fi solisti ai Orchestrei de Camera Radio este programat pentru 18 noiembrie, iar momentul final al turneului Music On LG 2009 are loc tot în Studioul "Mihail Jora" al Radio România, dar atunci vom aparea în recital."

Interviu realizat de Maria Monica Bojin