Interviu cu baritonul George Petean

Cunoscutul cântaret român este protagonistul spectacolului Barbierul din Sevilla de Gioachino Rossini, montat în stagiunea 2009-2010 la Opera Bastille din Paris: este vorba despre 14 spectacole ce se deruleaza în perioada 18 septembrie 2009 si 23 aprilie 2010.


Cum este montarea si care sunt partenerii dvs.?

Montarea este una clasica, singura diferenta fiind faptul ca actiunea este plasata în Orient, cu o scenografie cu peisaje superbe, iar partenerii mei de scena sunt tenorul Antonino Siragusa în rolul Contele Almaviva, mezzosoprana franceza Karine Deshayes în rolul Rosina, Paata Burchuladze - Basilio, Alberto Rinaldi în Bartolo, un prieten foarte drag, ne cunoastem de peste opt ani de zile si Bruno Campanella - dirijorul spectacolului.


Sunteti solicitat pe scene lirice importante, traiectoria carierei dvs. este cert ascendenta. Ce proiecte aveti în viitorul apropiat?

De aici plec la Hamburg, unde voi cânta Bal Mascat, apoi pregatim o noua productie de Lucia di Lamermoor, iar spectacolele vor fi în ianuarie anul viitor. Imediat dupa aceea voi pleca la New York pentru a-mi face debutul la Metropolitan Opera în Boema, dupa care voi merge la Monte Carlo tot pentru Boema si ma voi reîntoarce la Hamburg pentru Traviata si voi încheia la Sevilla tot cu Traviata. Acesta este programul meu pâna în luna iunie 2010.


Interviu realizat de Cristina Radu 24 septembrie 2009