Arhivă : 2017 |

Festivalul International 'George Enescu' - concertele zilei de 23 septembrie

Sâmbătă, 23 Septembrie 2017 , ora 0.00
 

Ultimul weekend al Festivalului Internațional George Enescu va fi tot unul încărcat. În 23 septembrie, de la ora 11, în Aula Palatului Cantacuzino din București va concerta Cvartetul Profil, care va interpreta lucrări de Cristian Lolea, Livia Teodorescu Ciocănea, Sebastian Androne, Nicolae Teodoreanu și Nicolae Brânduș.

Tot de la ora 11, la Sala Auditorium a Palatului vor concerta artiștii ce formează 'The Schubert Ensemble of London'. În interpretarea lor veți putea asculta opusuri de Enescu, Mahler și Schumann.

În seria 'Muzica Secolului XXI', la Sala Radio, va concerta Orchestra Filarmonicii Banatul din Timișoara, condusă de dirijorul Rumon Gamba. Solistă va fi pianista Luiza Borac, care va interpreta Concertul de Valentin Gheorghiu. Programul va fi completat de lucrări de Rolf Martinsson și Sven Helbig. Concertul poate fi ascultat în direct la Radio România Muzical, începând cu ora 13.

De la ora 16, la Universitatea Națională de Muzică din București se va desfășura a V-a zi a Forumului Internațional al Compozitorilor, unde invitați vor fi Detlev Glanert și Adrian Iorgulescu.

De la 16 și 30 de minute, la Ateneul Român, va cânta Orchestra de Cameră Mahler, dirijată de Jonathan Stockhammer, iar solistă va fi violonista de origine moldoveană, Patricia Kopatchinskaja. În program regăsim Divertismentul pentru orchestră de coarde de Bartok, Concertul pentru vioară și Concertul românesc de Ligeti și Suita "Nobilissima Visione" de Hindemith.

La Radio România Muzical și Radio România Cultural veți putea urmări în direct concertul de la Sala Palatului susținut de Orchestra Regală Concertgebouw și dirijorul Danielle Gatti. În program, două simfonii: Simfonia nr.82 de Haydn și Simfonia a IV-a de Mahler. Solistă va fi soprana Chen Reiss. Ora de începere este 19 și 30 de minute. Concertul poate fi urmărit în direct, audio-video, în Piața Festivalului George Enescu din București.

Ziua se va încheia la Ateneul Român cu Jordi Savall, grupul Hesperion XXI și proiectul lor "Bal-Kan.Miere și Sânge. Ciclurile vieții'. Evenimentul va începe la ora 22 și 30 de minute.

Radu Mihalache