Arhivă : 2017 |

AUDIO. 3 septembrie - Piața Festivalului și Concertele de la miezul nopții de la Ateneul Român

Luni, 4 Septembrie 2017 , ora 11.57
 

Pe scena Pieței Festivalului "George Enescu", duminică seara de la ora 20.00, a fost prezentă Orchestra Națională Radio, dirijată de Cristian Oroșanu, cu violonistul Roman Patoèka, solist. Printre numele compozitorilor din program: Enescu, Gershwin, Sarasate și Haciaturian.

Ziua de 3 septembrie s-a încheiat la Ateneul Român, cu un eveniment din seria Concertele de la miezul nopții. Orchestra Barocă din Veneția, condusă de Andrea Marcon, a propus un program integral Georg Friedrich Handel. Solista serii a fost mezzosoprana Magdalena Kozena.

Peste 3.000 dintre cei mai apreciați muzicieni români și din străinătate vor fi protagoniștii celor peste 80 de evenimente din cadrul festivalului George Enescu, ajuns anul acesta la a XXIII-a ediție. Președintele de onoare este marele dirijor Zubin Mehta, iar directorul artistic este Vladimir Jurowski, dirijor al uneia dintre cele mai cunoscute orchestre britanice ale momentului, London Philharmonic Orchestra, care și deschide festivalul. Radio România este atât producător, cât și participant în cadrul festivalului.
Un reportaj realizat de Mădălina Diaconu.